Fu Ding Bai Hao Yin Zhen AAA, 2012

Kvalita

AAA, nejvyšší. List je velmi kvalitní, nepoškozený, bez zlomků a  prachových částic, až na občasné výjimky ve formě drobných lístečků čistě tipsový.

Sklizeň

jaro 2012, kompletně ruční, privátní producent

Kultivar

Fu Ding Da Bai Cha

Místo

Fu Ding, Fujian, Čína

Jméno

Bai Hao Yin Zhen = Bílé Ochmířené Stříbrné Jehly

Prodejce a cena

longfeng.cz, 257,- kč za 50g

Info

Suchý list, či spíše suchý tips, neboli pupen, voní krásnou velice svěží vůni letní rozkvetlé louky, které sekundují tóny nektarově sladké. Vůně lučního kvítí se spařením listu vodou ještě zintenzivní, ve vůni mokrého listu je však kromě ní cítit i tón medový. Na charakteru čaje se velmi projevuje zcela ruční a tradiční zpracování, jehož součástí je i 24 h sušení na přímém slunci. Chuť nálevu je velmi příjemná, jemná, s chutí kvítí, medu a ovocným tónem. Velmi svěží a harmonická. V pozadí lze zachytit jemný zelený tón, který se začne více projevovat v dochuti. Dochuť je spíše kratšího charakteru, ale je moc příjemná. Tento čaj je pouze velmi mírně povzbudivý, je tedy vhodný i téměř těsně před ulehnutím. Výborný na detoxikaci a očistu organismu od zplodin.

Příprava

4g/dcl, 80°-95°C voda, louhovat 15/10/25/45 s …. Čaj je na přípravu vcelku nenáročný, někteří jedinci si stěžují že tips přijímá neochotně vodu. Doporučuji násilím vtlačit list pod vodní hladinu pokličkou. Čaj snese i vřelou vodu, nicméně já jej raděj připravuji teplotou mezi 80-90°C. Chladnější voda zvýrazní medový tón a sladkost.

Foto

2012 Fu Ding Bai Hao Yin Zhen AAA

2012 Fu Ding Bai Hao Yin Zhen AAA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *