Liu An Sun Yi Shun Brand, 2008

Kvalita

Klasicky drobný list z malolistého kultivaru, který se v současnosti používá běžně pro produkci červeného čaje. List je kvalitně zpracován, neobsahuje žádné větvičky či jiné pozůstatky, je volněji napěchován do bambusového košíku a i shora je zabalen do bambusu.

Sklizeň

jaro 2008

Kultivar

Qimen Xiao Ye Zhong

Místo

Luxi a Rongkou, Qimen, Anhui, Čína

Jméno

Liu An Sun Yi Shun Brand

Prodejce a cena

slavnecaje.cz, 138 kč za 50g.

Info

Suchý list ve vyhřátém gaiwanu voní zvláštní specifickou vůní, takovou směsí kakaa, hořké čokolády a upozaděné ovocné a květinové vůně. Po spaření se do tohoto orchestru zapojí i smetanová vůně. To vše je podtrženo jemným tónem bambusu, který pochází z kusu bambusového listu, který se při přípravě vloží do konvičky spolu se samotným čajem. Tradiční příprava si to tak prý žádá 🙂 Chuť nálevu oranžovo-žluté barvy je pestrá, přesto překvapivě kompaktní. Všechny složky do celku přispějí svou přesně nadávkovanou složkou, takže žádná nevyčnívá a neruší ty ostatní. Čokoláda, oříšky, jemná dřevitá nasládlost, špetka sladkého koření a dokonce i náznak ovoce pohladí žaludek a uklidní rozbouřené vody mysli. Dochuť je pěkná, silná, protažená ruka vlastní chuti, která se pomalu vytrácí, skoro jakoby říkala ono slavné "zavřete oči, odcházím ... " a zanechá po sobě jen sládnoucí generickou dřevinu. Zdá se mi, že dobře zemní, takže nějakou vibrantní aktivitu nečekejte. Ročník 2008 je velmi dobrý, berte jej. Pokud se vám však dostane do rukou 2006, berte všemi deseti, v chuti je dokonce ještě víc vyvážený a plnější.

Příprava

5g/dcl,  95°C voda, louhovat nálevy: 10/5/15/20 … nezapomenout louhovat i s kouskem bambusového listu jak velí tradice :-)

Foto prodejce

Liu An 2008

Liu An 2008

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *