Anhui Que She, 2014

Kvalita List je očividně velice kvalitně a s péčí zpracován, je tvořen z drtivé většiny tipsem s jedním lístkem, je jednotného vzhledu, téměř bez úlomků. Láska na první pohled.

Sklizeň

jaro 2014

Kultivar

Huang Shan Da Ye Zhong

Místo

Huang Shan, Anhui, Čína

Jméno

Anhui Que She = Ptačí jazýčky z Anhui

Prodejce a cena

shengmu.cz, 280,- kč za 50g

Info

Jako obvykle se nejdříve podívejme na suchý list. Už od pohledu je jasné, že byl kvalitně a s velkou péčí zpracován. Vůně evokuje letní borový les, květy, velkou svěžest citrických tónů. To vše drží pohromadě díky subtilnímu tónu sladkosti a velice mírné a nepatrné uzenosti. Krásná vůně a vzhled způsobí okamžitou chuť na čaj a tak to má být. Po spaření se citrické tóny lehce zklidní, zbytek tónů suchého listu zůstane, celek je doplněn ještě o trochu těžší vůni sladkých plodů a posekané zeleně. Nevšední intenzita a harmonie. Chuť velmi světle zeleného nálevu je krémově hladká a krásně sladká, s tóny citrusů, květů a směsí tónů zelených, lehounce s náběhem do borovic a do příjemně nahořklého závěru. Krémovostí lehce připomíná ty nejlepší dračí studny, chutí je na pomezí mezi sladším Huang Shan Mao Fengem a trochu více borovým a kořeněným čajem Anji Bai Cha. Chuti nemám co dodat, je pěkně vyvážená, zajímavá, chutná a osvěžující, nenudí. Moc velká dobrota se solidní výdrží co do počtu nálevů. Zejména první nálevy jsou opravdu velice dobré, ukázkové 🙂 Dochuť je standardní pro zelené čaje, aktivní a v pozdějších nálevech lehce příjemně nahořklá. Celkově se jedná o opravdu velmi dobrý čaj. který bych se nebál doporučit kamarádům a návštěvám.

Příprava

Vzhledem k tipsovému složení listu čaje opět doporučuji vyzkoušet nejprve velmi vysoké teploty, v případě hořkosti či přílišné síly příští přípravu zchladit. 5g/dcl, 90°C voda, louhovat 20/10/10/10/15 s ….

Foto prodejce

2014 Anhui Que She

2014 Anhui Que She

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *