Wu Yi Shan Qi Lan AA+, 2012

Repost staršího příspěvku aby byly články o Wu Yi čajích u sebe. Původní datum vydání: 3.2.2013, 17:22.

Kvalita

AA+ kvalita hovoří za vše. List je velmi kvalitní, nepoškozený, bez zlomků a s minimem prachových částic. Oxidace 50%, silné 20-ti hodinové tradiční pečení na dřevěném uhlí.

Sklizeň

jaro 2012

Kultivar

Qi Lan

Místo

vnitřní Wu Yi Shan, Fujian, Čína. Místo je cca 600 m n.m.

Jméno

Wu Yi Shan Qi Lan = Vzácná orchidej

Prodejce a cena

longfeng.cz, 399,- kč za 50g

Info

Suchý list díky dlouhému pečení voní krásně čokoládově a charakteristicky pro Wu Yi oolongy. Čokoládové vůni sekundují tóny tmavého ovoce, povidel a nádech pečeného kokosu. Nálev oranžové barvy disponuje podkladem, který tvoří pečená chuť tradičních Wu Yi oolongů. Do popředí se však derou chutě povidlové a květinové, v druhém a třetím nálevu kokosové. Chuť jako taková je velmi, ehm, komplexní a je jen na vás kolik jejích tónů postřehnete, jsem si jistý že jsem jich já nepostřehl ani polovinu. Co je na tomto čaji pro mne nejzajímavější je velmi dlouhá dochuť. Dochuť, která se s časem vyvíjí, dají se v ní cítit tóny povidlové, čokoládové a kokosové. Kokosová složka se s přehledem postará o nezapomenutelnost dochuti. Celkově se jedná o výborný čaj, který je opravdu zajímavé popíjet. Výtečná chuť nálevu a fantastická dochuť. Doporučuji se při popíjení na tento čaj koncentrovat, aby vám neunikly některé z mnoha jeho chuťových aspektů. Byla by to škoda.

Příprava

4g/dcl, 95°C voda, louhovat 15/15/20/25 s …. Čaj je na přípravu vcelku nenáročný, přelouhování však vede k převaze kouřových tónů a hořkosti. Přelouhování je poměrně obtížně dosažitelné.

Foto od prodejce

2012 Wu Yi Qi Lan AA+

2012 Wu Yi Qi Lan AA+

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *