Red Jade Oolong, 2012

Kvalita

Kvalitní, do kuliček rolovaný list. Taiwanský styl rolování, několik vrchních lístků a řapík. Čaj známý též jako Hong Yu, No. 18.

Sklizeň

2012

Kultivar

?

Místo

Barma

Jméno

Hong Yu no.18, Red Jade Oolong = Rudý nefrit

Prodejce a cena

unitea.cz, 116,- kč za 50g

Info

Suchý do jednotných kuliček rolovaný list voní po pečených jablkách se skořicí. Naprosto unikátní vůně, dosti podobná jablečným či hruškovým buchtám se skořicí. Vcelku příjemně překvapivé. Čajík je na popíjení i přípravu velice nenáročný, dá se přelouhovat jen značně obtížně. Nálevy se v průběhu přípravy takřka nemění, jen ke konci pomaloučku zeslábnou. Každý do jednoho nabídne pěkné sladké tóny, které známe z vůně - pečená jablka s mírnou příměsí hrušek a skořice. V pozadí se také krčí několik příjemně nakyslých linek, které se derou na povrch při přelouhování. Avšak nálev je dobrý i tak. Jako je u tohoto druhu čaje zvykem, dochuť odpovídá chuti a je sládnoucí, s postupem času vyznívá do ztracena. Celkově se jedná projevem o naprosto unikátní čajík, který je však ultra příjemný jednoduchostí své přípravy a chutností výsledného nálevu..

Příprava

5g/dcl, 95°C voda, louhovat 15/10/20/30/45 s …. Čaj je na přípravu naprosto nenáročný, přelouhovat se dá jen velice obtížně, zalévání vroucí vodou mu nevadí. Opravdu ideální pro začátečníky.

Foto prodejce

2012 Red Jade Oolong

2012 Red Jade Oolong

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *