Formosa Wen Shan Bao Zhong, 2012

Kvalita

Zelený list různé délky, podlouhlého tvaru, kvalitně zpracovaný, bez řapíků. Mírně větší list než Subtropical Forest. 15% oxidace a velmi lehké pečení tento čaj také řadí mezi velmi lehké, takřka zelené oolongy.

Sklizeň

duben 2012, kompletně ruční

Kultivar

Směs 3 kultivarů, ze kterých jsem dohledal pouze Chin Shin, Cui Yu

Místo

Wen Shan, Taiwan

Jméno

Bao Zhong = Pečený čaj

Prodejce a cena

longfeng.cz, 182,- kč za 50g

Info

Suchý list voní velmi harmonicky, sladce, svěže, po lučním kvítí a smetaně. Proti Subtropical Forest je vůně už v základu těžší, spařením ještě více ztěžkne směrem ke květovým tónům. Nálev má světle žlutou barvu a je velmi chutný. Zdá se mi, že proti Sub. For. je chuť trochu tmavší, méně sladká, ne až tolik čistá. Jinak jsou charakteristiky jako chuť kvítí, smetany atd stejné. Dochuť je řekl bych zábavnější než u Sub. For., je také příjemná, trvá střední dobu a dominuje jí hladkost. Zároveň nepůsobí tak celistvě, je lehce pestřejší, spíš jako pletenec vzájemně se protínajících chutí, což mě velmi baví. Zřejmě je to dáno tím že tento čajík je směsí z více kultivarů. Čaj je středně povzbudivý, dá se pít v podstatě kdykoli, ale těsně před spaním bych moc nedoporučil.

Příprava

4g/dcl, 95°C voda, louhovat 15/10/25/45 s …. Čaj je na přípravu vcelku nenáročný, přelouhování vede k hořkosti. Rád piji až lehce zchladlý (rozumějte ne horký) nálev, víc vystoupí květové tóny.

Foto prodejce

2012 Formosa Wen Shan Bao Zhong

2012 Formosa Wen Shan Bao Zhong

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *