CNNP Hunan Shouzhu Fuzhuan, 2007

Kvalita

Jin Hua = nejvyšší kvalita, střední lisování, četné květy ušlechtilé zlaté plísně

Sklizeň

ruční, jaro 2007, expedice Červenec 2010

Kultivar

Anhua Yun Tai Shan Da Zhong Ye Zhong

Místo

Yiyang, Hunan, Čína

Jméno

Hunan Shouzhu Fuzhuan cha = cihlový čaj s ušlechtilou plísní

Prodejce a cena

slavnecaje.cz, 158 kč / 50g

Info

Tento čaj je zpracován ručně za použití speciálních technik. Po výrobě zrál tři roky v ideálních podmínkách. Důkazem dokonalého zrání jsou květy ušlechtilé plísně Aspergillus Criscatus, které se nachází v celém čaji. Prémiová kvalitativní třída Jin Hua je určena přednostně pro čínský trh a do světa se běžně nevyváží. Tmavý zralý list je sekaný, obsahuje typická žlutá pole ušlechtilé plísně. Suchý list má intezivní vůni meruněk, v pozadí jsou cítit jemné ušlechtilé dřeviny. Nálev tmavé hnědooranžové barvy má nasládlou chuť, ve které se mísí chut exotických dřevin s velmi intezivní chutí meruněk. Další chutí je tón společný pro všechny fu čaje, tedy čaje s ušlechtilou plísní. Dochuť je kratší, nasládlá, velmi příjemná. Jeden z nejlepších hei cha, který jsem dosud pil. Opravdu špička s odzbrojující chutí.

Info prodejce o výrobní továrně Anhua Tea Factory

Anhua Tea Factory byla založena roku 1902. Po svém vzniku si rychle vydobyla dobrou pověst pro výrobu kvalitních čajů a zavedení moderních technologií. Továrna je též považována za místo narození slavného červeného čaje „Huhong“. Též mnoho čajových mistrů se své umění naučilo právě zde. Továrna vlastní velké plantáže čajovníků, které jsou v prvotřídní formě. Čaje jsou zpracovány jak moderními technologiemi, tak i tradičními postupy jako např. pečení na dře-věném uhlí.

Příprava

5g/dcl, 95°C voda, 1-3 oplachovací nálevy, či 1 delší, louhovat nálevy: 15-20s / 20 s / 30 s / dle chuti protahovat či přidávat teplotu vody. Časy záleží na tom, jak dobře je list oddělen, pevně lisované kusy čaje vydávají chuť pomaleji, vyžadují tedy delší louhování. Naopak oddělíte-li pečlivě list, doporučované časy louhování zkraťte.

Foto prodejce

2007 Hunan Shouzu Fuzhuan

2007 Hunan Shouzu Fuzhuan

1 komentář u „CNNP Hunan Shouzhu Fuzhuan, 2007

  1. Pingback: CNNP Hunan Shouzhu Fuzhuan, 2011 | Poznámky Obsedantně Kompulzivního Čajomila

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *