„5 let“ LongFeng.cz Xiao Beeng Cha, 2012

Kvalita

Střední lisování, lístky neporušené, sklízené ze stromů starých 60-80 let rostoucích v nadmořské výšce 1800 metrů, vysoký podíl tipsů

Sklizeň

první sklizeň, jaro 2012, lisování pomocí kamenných forem zcela tradičním způsobem

Místo

vesnice Zhu Peng Zhai, Yong De, Ling Cang, Yunnan, Čína

Jméno

"5 let" LongFeng.cz Xiao Beeng Cha = Malý svatební koláček LongFeng.cz

Prodejce a cena

longfeng.cz, cena 567,- kč za 200g koláček

Info

Mao cha sklizen v prvním jarním sběru z okolí vesnice Zhu Peng Zhai z přirozeně rostoucích čajovníků původních čajovníkových variet. Nadmořská výška tohoto místa je kolem 1800 metrů, čaj má tedy opravdu vysokohorský charakter. Suchý list voní kořeněně, svěže s tóny tmavého ovoce. Chuť nálevu plně odpovídá vůni suchého listu. Dominantu tvoří kořeněné tóny a sladší tóny tmavého ovoce doprovázené ušlechtilou nahořklostí a jemnou stopou kafru. Hořkost však na mne nepůsobí nijak rušivě a napovídá, že tento čaj má velký potenciál ke zrání, kdy se tyto svíravější tóny možná přemění v tóny kafrové a mentolové. Dochuť je příjemná, jemně svíravá, nasládlá a kořeněná. Trvá docela dlouhou dobu. Jako většina mladých shengů je i tento značně povzbuzující, doporučuji nepít večer.

Příprava

5g/dcl, 90°C voda, 1 oplachovací nálev, louhovat nálevy: 15 s / 10 s / 10 s / 20 s .... + dle chuti protáhnout či přidat teplotu vody.

 Foto

2012 "5 let" LongFeng.cz

2012 "5 let" LongFeng.cz

2012 "5 let" LongFeng.cz obal

2012 "5 let" LongFeng.cz obal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *